top of page

Co je Prostě Kimči?

Zakladatelem Prostě Kimči je Lukáš Nedvěd, který se již léta věnuje prodeji čerstvé zeleniny v Pražské tržnici v Holešovicích. 


A jak se vlastně zrodila myšlenka vyrábět kimči? „Celé to bylo dost spontánní. Bylo to totiž na popud jednoho pořadu o vaření, který jsem si náhodou pustil v televizi. Kuchař zrovna podával jako chuťovku špekáček s kimči a mně zajímalo, jak to chutná...a protože jsem vyučený kuchař, zkusil jsem si to udělat sám. Docela mi to zachutnalo, ale ten recept prostě nebyl pro mě ten pravý, takže jsem si ho dál ladil a vychytával do posledního detailu. Ze začátku jsem dělal várky pro sebe a pro své známé doma v naší kuchyni o 8m2 v jednom až dvou kyblíkách. Zájem ale postupně rostl, až jsem se dostal na šest až osm kyblíků a to už se při nutnosti zrání doma nedalo vydržet. Přeci jen je to hodně aromatická záležitost a tak přišlo rozhodnutí zařídit si výrobnu. Vhodný prostor jsem našel v roce 2023 v Dolních Počernicích a od té doby vyrobíme až 720 kilo za měsíc." 

Diplom
Diplom
bottom of page